Intervju s korisnicom Fin Planera

Svakodnevni posao i obaveze u knjigovodstvenoj struci  zaista su izazov koji razumiju samo oni koji se ozbiljno bave ovim poslom. U današnje vrijeme teško je ostvariti uspjeh zbog širokog tržišta i jake konkurencije, a još je teže stečeni uspjeh zadržati dugi niz godina. No, ništa nije nemoguće, a to je u ovoj struci dokazala i Svjetlana Kralj, koja već dugi niz godina uspješno vodi vlastiti obrt „Knjigovodstvo Kralj“. Gospođa Kralj odnedavno je i korisnica našeg Fin planera, stoga smo odlučili porazgovarati s njom o prvim dojmovima za naš planer.

Koliko dugo ste u poduzetničkim vodama? Od početka imate svoj knjigovodstveni servis ili ste počeli s nekom drugom djelatnošću?
Oduvijek sam htjela raditi u knjigovodstvu. Nakon škole, zaposlila sam se u jednom knjigovodstvu da steknem iskustvo, i tada sam otvorila svoj knjigovodstveni servis.

Volite li svoj posao? Postoje li neke stvari koje su vam draže i one koje izbjegavate ili sve jednako volite raditi?
Uživam u poslu koji radim. Kad pokušam raditi nešto drugo, to je uvijek nešto što nadopunjava knjigovodstvo i ima veze s mojim poslom.

Što biste istaknuli kao najizazovniji dio knjigovodstva?
Komunikacija sa poreznom upravom i klijentima, zna biti vrlo izazovna. Treba se prilagoditi različitim ljudima i različitom stupnju obrazovanja.

Na koji način vodite bitne stvari za svoj posao kao što su rokovi, sastanci i svakodnevne obaveze?
Sve sastanke i obaveze, upisujem u rokovnik Fin planer. Kad sam na telefonu s nekim, odmah bilježim bitne stvari da ne zaboravim. Mjesečne obaveze ili tjedne, upisujem iz jednog mjeseca u drugi, i to u različitim bojama. Ljubičasto su mi redovne obaveze, crveno sastanci, plavo ostalo što moram odraditi.

Jeli vam sada lakše sve to pratiti kada imate rokovnik u kojem su sve bitne informacije za knjigovođe?
Puno mi je lakše jer imam više mogućnosti nego u običnom rokovniku koji nije prilagođen mojoj djelatnosti.

Koliko unaprijed planirate sastanke i obaveze?
Sve planove radim na mjesečnoj bazi, zato jer se ciklički iz mjeseca u mjesec ponavljaju isti rokovi i slični sastanci.

Fin planer ima i bojanke za odrasle za opuštanje. Jeste ih već sve obojali ili ste dovoljno opušteni i ne koristite ih?
Bojam ih kad imam nekakav dug besmislen telefonski razgovor, koji ne mogu prekinuti .

Što biste istaknuli kao najveći plus a što kao minus rokovniku Fin planer?
Plus rokovniku Fin planer je što ima podsjetnike za sve što mi je potrebno, i lako se organizira prema mom poslu. Nedostatak je što nema trakice za označavanje stranice i možda neka kuverta na početku planera za vizitke.

Kome bi preporučili Fin planer?
Svakom knjigovođi i njihovim radnicima rado bi preporučila Fin planer. Radnici si isto mogu u njega pisati obaveze pa je bolja kontrola nad napravljenim.

Hoćete li kupiti i sljedeće godine Fin planer ili se prebacujete na neki drugi rokovnik?
Hoću. Svakako ću ga kupiti, jer mi ostali rokovnici u usporedbi s ovim, sad izgledaju prazno i beskorisno.

Gospođi Kralj se zahvaljujemo na ugodnom razgovoru i izdvojenom vremenu, i naravno pozitivnim komentarima i preporukama, te se iskreno nadamo da će joj Fin planer i u budućnosti biti pravi pomoćnik u nadolazećim poslovnim izazovima!

I vi možete naručiti svoj rokovnik Fin planer ispod.