Pretrpani ste poslom? Ne znate što da radite prvo?

Najteže je kada se rokovi bliže i posla je sve više. Gubi se koncentracija i više ne znamo gdje nam je glava a gdje rep. Ako još k tome kolegica završi na bolovanju, e onda smo stvarno u problemu.

Svaki mjesec ponavlja se ista priča. Početkom mjeseca kreću klijenti sa zahtjevima za plaću, donose papire a mi si govorimo da imamo vremena, pa tek je 5-i u mjesecu. Sve stignemo. Onda brzo dođe 10-i, ma i dalje stignemo. Ali već 15-og nije nam svejedno i krene adrenalin lupati i pitamo se hoćemo li sve stići.

Bez dobre organizacije lako se izgubimo u poslovima i hitnim zadacima. Kako bi smanjili strku sve u zadnji čas moramo si znati odrediti prioritete i uvijek ih imati pred očima ili možda bolje u rokovniku. U rokovniku Fin planer postoji stranica za popis za PDV-e i pomoću nje lako se prati tko je donio papire, jesmo li ih unijeli i jesmo li završili PDV ili nam fali taj jedan famozni račun bez kojeg svijet dalje ne funkcionira.

Svaki klijent je specifičan ali i ponavlja iste radnje svaki mjesec. Upoznajući naše klijente možemo s lakoćom si stvoriti raspored kada da očekujemo papire, kolika će to količina biti i hoće li nešto u njima faliti ili ćemo moći odmah završiti. Isto tako si možemo posložiti plaće, većina njih otprilike isti datum pušta plaće a mi si obračunske liste možemo napraviti ranije, pa kada oni odrede datum mi ga samo dodamo i napravimo naloge.

Tako unaprijed predviđamo dane koji nam donose više stresa pa se za njih možemo i lakše pripremiti. Dani koji su opušteniji, odredite si određenu količinu PDV-a koju ćete završiti i to odradite do 12 h, pa nakon 12 h možete rješavati upite na mailu i eventualne plaće za sutra. Tako ćemo znati da smo odradili dobar posao i doma ćemo ići zadovoljniji, a sutradan nam neće biti stresan jer smo se već dobar dio pripremili.

Ne zaboravite, dobra organizacije je pola posla.

Ako ste knjigovođa i želite se bolje organizirati i dosta vam je post-it papirića sa zapisanim zadacima, imam pravo rješenje za vas. Rokovnik Fin planer vam na čak 216 stranica omogućava da isplanirate svoje dnevne, tjedne, mjesečne i godišnje zadatke. Sadrži važne rubrike poput rokova, promjena zakona, sastanaka, poziva, popisa za usklade, mjesto za bilješke sastanaka i ostale sitnice koje svakom knjigovođi čine život i posao lakšim.

Naručite svoj Fin planer još danas.